Home < Cheats en Hints
 

Cheats en Hints

 
 

Cheats, hints, eastereggs het zijn allemaal termen die nauw verbonden zijn met games. Deze termen zijn al even oud als de games zelf.

CheatingEr zijn in de loop der jaren ook tientallen websites als paddenstoelen uit de grond geschoten die de nodige informatie aanbieden aangaande cheats, hints en eastereggs voor allerlei soorten games. Al deze begrippen zorgen voor een andere ervaring bij games. In sommige gevallen zijn deze leuk en spannend, terwijl in andere gevallen vaak anderen de dupe ervan zijn doordat gamers er misbruik van maken. In sommige gevallen kunnen cheats zelfs worden ingezet tijdens de ontwikkeling van mods, mutators en total conversions, hierbij worden ze dan gebruikt om het ontwikkelde materiaal te testen.

Maar wat houden cheats, eastereggs en hints nu precies in? Op welke manier worden ze ingezet en wat zijn de voor- en nadelen ervan? Als beginnende gamer zal je vroeg of laat ongetwijfeld in aanraking komen met bovenstaande termen. En om te voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet hebben wij nu alvast de moeite genomen om de termen van uitleg te voorzien. Je vindt ze hieronder terug in de gelijknamige rubriek.

Sinds het ontstaan van de hele gamesindustrie zijn zowel games als cheats onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar wat houden cheats nu eigenlijk precies in?

Ook in games is het pasen en moeten eieren gevonden worden. Wordt je van bovenstaande zin niet veel wijzer lees dan hier alles over Easter Eggs!

Ook gamers hebben soms hulp nodig als het aankomt op het uitspelen van een game. Hulp komt meestal in de vorm van hints, en hints zijn er uiteraard in verschillende vormen. Je leest er in deze rubriek meer over.