Home < Cheats en Hints < Easter Eggs
 

Easter Eggs

 
 

Easter EggEaster Egss (vertaald naar het Nederlands betekent het paas eieren) zijn geheimen in games. Deze kunnen in de vorm van boodschappen, extra opties, filmpjes, en audioclips komen. Ze worden easter eggs genoemd omdat ze net als bij echte paas eieren een zoektocht vereisen om ze te vinden. Soms geven easter eggs ook informatie prijs over de makers van het spel, of geven ze achtergrondinformatie over de ontwikkeling van hun game.

Er wordt vaak gespeculeerd over wat nou de echte easteregg ooit was, aangezien eastereggs ook in films, boeken, computerprogramma's, CD's en DVD's voorkomen. De eerste game easter egg stamt alweer uit 1980 en kwam voor in Adventure, een game ontwikkeld door Warren Robinett en uitgegeven door Atari. De game bevatte een geheime kamer waar de volgende boodschap stond: "Created by Warren Robinett".

Easter Eggs in games kan men echter niet vergelijken met cheats aangezien het vinden van een easter egg niet als valsspelen wordt beschouwd. In sommige gevallen kan men wel cheats gebruiken om de zoektocht naar het vinden van easter eggs te vereenvoudigen. In de loop der tijd hebben easter eggs een ware schare van fans achter zich gekregen, fans die er alles aan doen om zoveel mogelijk easter eggs te vinden.

Beroemde Easter Eggs

Easter EggEen van de meest beroemde easter eggs komt voor in Grand Theft Auto: Vice City waar men als speler ergens in de grote virtuele stad een geheime kamer kon vinden waarin een standaard stond met daarop een chocolade ei, een echte easter egg dus! Andere games die beroemd zijn om hun easter eggs zijn Grand Theft Auto: San Andreas, Halo, en Counter Strike, daarnaast bevatten ook verschillende Pin Ball games over allerlei easter eggs.

Links 

Er zijn verschillende websites waarop easter eggs zijn te vinden. Hieronder hebben we er een aantal op een rij gezet. Uiteraard is het veel leuker om eerst zelf te proberen de easter eggs in je favoriete game te vinden. Maar als je er echt niet uitkomt, of gewoon er zeker van wilt zijn dat je geen één easter egg over het hoofd ziet kun je altijd een bezoekje brengen aan de volgende websites

The Easter Egg Archive
Een database vol met easter eggs, niet alleen voor games maar ook voor films, muziek, boeken, kunst, en andere zaken.

Egg Heaven 2000
Een website met easter eggs voro alles op het gebied van computers, waaronder ook games.

Easter Egg Compendium
Een website met allerlei eastereggs voor de klassiek retrogames