Home < Cheats en Hints < Cheats
 

Cheats

 
 

Cheats zijn codes die kunnen worden ingevoerd in een game om zo vals te spelen en bepaalde opties aan te zetten die normaal niet mogelijk zijn. Deze opties kunnen de gamer in sommige gevallen helpen om verder te komen, en moeilijke gedeeltes in een game eenvoudig te overwinnen.

Fly HackDe eerste cheatcodes werden gebruikt bij de game Adventure voor de Atari 2600. Meestal worden cheats in games geimplementeerd door de developers zelf om zo hun eigen game te testen op bepaalde vlakken. Zo wordt er vaak een skip level/missie cheat geimplementeerd zodat developers in één keer na een bepaald level kunnen teleporteren om daar wat veranderingen in aan te brengen. De developers laten meestal de cheatcodes aanwezig in hun games zodat ook fans die mods, mutators of total conversions ontwikkelen ze kunnen gebruiken om bepaalde tests uit te voeren.

Meestal worden cheats in een game beschikbaar als de speler de game voltooid heeft, of in sommige gevallen op meerdere moeilijkheidsgraden heeft voltooid.

Wall HackDe methode waarop cheats worden ingevoerd verschillen tussen de console en de PC. Op de console moet men meestal een bepaalde knoppen combinatie doen zodat een cheat geactiveerd wordt, terwijl bij de PC men meestal een woord of een bepaalde commando moet invoeren om de cheat te activeren. Doorgaans is het activeren van cheats op een console eenvoudiger dan op een PC.

In sommige gevallen worden cheats ook door fans ontwikkeld om zo extra ervaringen aan een game toe te voegen, of om simpelweg de levensduur van een game te verlengen.

Cheats in multiplayer games

Speed HackCheats worden ook vaak door gamers gebruikt in multiplayer games. Dit wordt echter vaak als een negatief aspect gezien, dit omdat nieuwe gamers die zich voor het eerst op het internet wagen hierdoor geen kans krijgen om zich te verdedigen. Daarnaast is het ook voor de normale als de professionele gamer onmogelijk om tegen een tegenstander te gamen die gebruik maakt van cheats. Vaak worden dit soort cheaters ook van een server gegooid en mogen ze niet terugkomen. In sommige gevallen zoals bij World of Warcraft worden de gehele profielen van cheaters verwijderd zodat het voor hun niet eens meer mogelijk is om de game online te spelen. Cheaters worden online altijd hard aangepakt. Dus hier geldt de wijze raad: "Bezint eer ge begint!"

Links

Er zijn verschillende websites waarop cheats worden aangeboden. Een rijtje met de meest bekende websites die cheats aanbieden vind je hieronder terug. Daarnaast bieden deze sites ook vaak een duidelijke uitleg van hoe je de cheat moet invoeren en wat het effect ervan is.

Gamewinners
Een website met een groot aanbod aan cheats voor verschillende platformen

GameFAQ

Een website met een grote database aan cheats voor verscheidene games

Cheat Codes Galore
Een website met een zeer groot aanbod aan zowel cheats als hints