Home < Consoles
 

Consoles

 
 

Sinds het begin van het ontstaan van videogames zijn er ook verscheidene consoles op de markt gekomen. Waarbij elk bedrijf beweerde dat hun console revolutionair was. Toch zijn er ook veel bedrijven failliet gegaan doordat hun console niet goed verkocht, en dat de videogames die erop zijn uitgebracht niet aantrekkelijk waren.

Gelukkig zijn er ook een aantal bedrijven die door de jaren heen hebben laten zien hoe het wel moet. Bedrijven als Nintendo, Sony, Sega, en Microsoft hebben allemaal laten zien dat het zeer goed mogelijk is om een console op de markt te brengen van hoogstaande kwaliteit in combinatie met innovatieve mogelijkheden. Voor degenen onder jullie die meer informatie erover wensen hebben we hieronder even kort de meest populaire generaties van consoles op een rijtje gezet.


Ga je de Xbox One of Playstation 4 kopen?
Ben nog aan het twijfelen
Playstation 4
Xbox One
Geen van beide

Wat houdt consolegaming nou eigenlijk in? Hoe populair is het? Wat zijn de voordelen ervan? Werkt het heel anders dan pcgaming? Hier vindt je de antwoorden op al je vragen over consolegaming!

Wie stonden er aan het roer van de eerste generatie consoles? Waar hebben ze hun succes aan te danken? Over welke mogelijkheden beschikken ze? Je leest het hier!

De tweede generatie wordt ook wel het 16-bit tijdperk genoemd. De strijd tussen de verschillende consoles laaide op. Welke consoles waren er? Wie won er de strijd? Wat waren de beste videogames?

Tijdens deze generatie werden gamers overspoeld door de vele verschillende consoles die er op de markt verkrijgbaar waren, varierend van 32 tot 64-bit consoles. Daarnaast deed ook het 3D aspect van videogames zijn intrede, wat voor een geheel nieuwe ervaring zorgde.

Met ingang van de vierde generatie consoles traden er een aantal nieuwe spelers op de markt toe. Andere ontwikkelaars probeerden hun positie in de markt te verstevigen, terwijl weer andere ontwikkelaars zich niets aantrokken van de concurrentie en rustig hun eigen weg ingingen.

Dit is de tijd van strijd van gameplay versus graphics tussen de drie giganten Microsoft, Nintendo en Sony. Een overzicht van de laatst gelanceerde consoles zijn hier te vinden.

Multiplayer gamen met je console ging pas vanaf de vierde generatie echt van start. Maar wat kun je ervan verwachten? En hoe is het in vergelijking met de PC? Hier vind je alle informatie erover!

De eeuwige strijd tussen goed en kwaad. Iets wat we ook terug vinden tussen de PC en de consoles. Welke is nu eigenlijk beter? Lees het hier en kies vervolgens zelf welk platform jou voorkeur heeft.

PS4 vs Xbox One

Terwijl de eeuwige discussie zich voorzet over welke console nou beter is, is het lastig een conclusie te trekken op basis van Nederlandse verkoopcijfers. De PS4 is beschikbaar maar ondervind voorraad problemen. Microsoft laat de distributie ook links liggen. Vanaf 5 September kunt u uw Xbox One kopen.