Home < Consoles < Console vs PC < Voordelen en nadelen van de console
 

Voordelen en nadelen van de console

 
 

Voordelen

Het grootste voordeel van een console tegenover een PC is natuurlijk de prijs. Doorgaans kost een console ongeveer €400 terwijl bij de PC je hiervoor waarschijnlijk alleen een processor of videokaart voor kunt kopen.

Ook is een console veel een voudiger als het aankomt op het gebruik ervan. Daarbij bieden de nieuwste generatie consoles ook de mogelijkheid om multiplayer te spelen via het internet, iets wat eerst alleen was weggelegd voor de PC. De leercurve van videogames zijn daarbij ook veel lager aangezien je alleen een controller hebt, dus je weet zo waar elke knop voor dient, in tegenstelling tot de PC waarbij je een heel toetsenbord tot je beschikking hebt.

Tenslotte is het bij een console mogelijk om lekker relaxed op de bank te zitten met wat vrienden.

Nadelen

De console heeft echter ook nadelen. Zo is het moeilijk om een onderdeel te vervangen als er iets binnenin de console kapot gaat, de enige optie is dan om een compleet nieuwe console aan te schaffen.

Een console kan ook maar één ding tegelijk terwijl het met de PC mogelijk is om meerdere taken tegelijk uit te voeren.

Daarnaast is het voor iemand die bijvoorbeeld een Xbox bezit alleen mogelijk om online tegen een andere gamer te spelen die ook een Xbox bezit. Dit terwijl PC gamers ook makkelijk tegen iemand kunnen gamen die een Mac bezit, of die als besturingssysteem Linux draait inplaats van Windows.