Home < Consoles < Console vs PC < Voordelen en nadelen van de PC
 

Voordelen en nadelen van de PC

 
 
Voordelen

Op dit moment is één van de grootste voordelen die een PC heeft ten opzichte van een console is dat er veel meer games voor beschikbaar zijn. Zeker als het aankomt op het gebied van multiplayer games. Waaronder ook genres als MMORPG's en MUD's.

Ook is de PC veel uitgebreider. Je kunt hem voor meer dingen inzetten dan alleen games, en hoewel dit bij de consoles ook steeds meer het geval wordt staat het totaal nog niet in vergelijking met elkaar. Daarnaast is het ook mogelijk om PC games te veranderen en aan te passen waardoor fans bijvoorbeeld nieuwe missies kunenn ontwikkelen voor hun favoriete game.

Het is altijd mogelijk om de PC te upgraden en te voorzien van nieuwere, snellere en betere onderdelen. Nadeel hiervan is dat het op den duur zeer veel kost. Wel is het hierdoor mogelijk om de consoles altijd voor te zijn, aangezien de nieuwste technologieen toch altijd zijn weggelegd voor de PC. De nieuwste generatie games zien er ook altijd het beste uit op een PC.

Een ander voordeel is dat een PC veel scherpere weergave heeft, dit komt omdat een computer monitor nog altijd vele malen scherper is dan een TV. Zelfs met de nieuwe generatie HDTV's blijken de nieuwe monitors een beter beeld af te leveren.

Met de PC is het altijd mogelijk om online te gaan zonder vast te zitten aan één netwerk, zoals dit bijvoorbeeld het geval is bij Xbox Live.

Nadelen

Met stipt op nummer één staat de prijs. Deze is in de afgelopen jaren wel gedaald, maar in vergelijking met een console leg je nog altijd vele malen meer geld neer. Hier moet echter wel één kanttekening bij worden geplaatst. De nieuwe vidoegames voor de nieuwste generatie consoles maken ook gebruik van bepaalde technieken om de weergave te verhogen. Maar om dit te laten zien moet je wel beschikken over een TV die dat aan kan. En HDTV's en Plasma TV's zijn vandaag de dag nog steeds ontzettend duur.

De PC wordt wel steeds gebruiksvriendelijker maar in vergelijking met een console kan men hier nog een puntje aan zuigen. En vroeg of laat komen gamers altijd wel een technisch probleem tegen op de computer.

Bij een console weet je dat als je de game inplugt hij altijd zal werken, bij de PC is dit meestal nog maar de vraag of alles naar behoren werkt. Sommige PC's zijn niet krachtig genoeg of hebben andere technische problemen. En zelfs als een game het doet is er altijd nog de kans dat de game crasht en vastloopt.

In tegenstelling tot console games kunnen PC games aardig ingewikkeld worden, waardoor vooral de beginnende gamer door de bomen het bos niet meer ziet.

Tenslotte is het bij een PC niet mogelijk om relaxed op de bank te zitten en het meestal ook niet mogelijk om met ze tweeen op één PC te spelen. Hiervoor is juist ook het internet aanwezig om online te gamen met je vrienden.