Home < Consoles < Generatie 3
 

Derde generatie consoles

 
 
3DO
De 3DO console is ontwikkeld door Panasonic, Sanyo en Goldstar. De specificaties en hoe de console gefabriceerd moest worden was eigendom van Panasonic. De 3DO was zijn tijd ver vooruit, toch bleken er ook enkele problemen ermee te zijn...

De Sony Playstation was eigenlijk eerst een console die ontwikkeld werd voor Nintendo. Maar doordat de samenwerking werd verbroken, op een niet al te vriendelijke wijze, besloot Sony zijn eigen console te ontwikkelen.

De Nintendo 64, ook wel de N64 genoemd, was de nieuwste creatie van Nintendo. De console wordt vaak in n adem genoemd met de Sony Playstation, aangezien beide grote concurrenten van elkaar zijn geworden.

De derde generatie consoles werden gekenmerkt door zowel 32 als 64-bit consoles. Dit tijdperk was vooral een strijd tussen de grote games- en consoleontwikkelaars. Daarnaast werd de markt ook overspoeld met nieuwe consoles, gefabriceerd door ontwikkelaars die ook wilde toetreden op de markt van consoles en videogames.

Tomb RaiderMet de komst van de nieuwe consoles kwamen ook de eerste 3D videogames, welke een geheel nieuwe ervaring boden aan de gamers. In de generaties hiervoor waren er ook wel videogames die een 3D omgeving aanboden, alleen deze waren totaal niet interactief. Met de komst van games als Tomb Raider moest men als gamer opeens intensief gebruik gaan maken van de omgeving, en kon men ook misbruik ervan maken, om zo bijvoorbeeld vijanden de baas te zijn.

Naast het feit dat er een ware console oorlog plaatsvond, waren er ook veel nieuwe videogames francises ontwikkeld. Enkele hiervan zijn bijvoorbeeld Banjo Kazooie, Mario Party, Need for Speed, Doom, Grand Theft Auto, Virtua Cop, Tomb Raider, Tekken, en Twisted Metal.

Aangezien het, gezien de grote hoeveelheid consoles die in dit tijdperk uitkwamen, te ver zou vorderen om elke consoles te bespreken tref je hieronder een lijst aan van de meest populaire consoles.