Home < Consoles < Generatie 2
 

Tweede generatie consoles

 
 

Star FoxDe tweede generatie consoles wordt ook wel het 16-Bit tijdperk genoemd. Tijdens deze periode werd de markt hoofdzakelijk gedomineerd door Nintendo en Sega die beide hun nieuwe console hadden ingezet, hoofdzakelijk om elkaar van de troon te stoten. Deze periode was ook wel de meest intense periode als het aankwam op concurrentie tussen alle aanwezige partijen.

Naast de nodige concurrentie bracht deze generatie ook de nodige hoogtepunten op het gebied van videogames. Er werd van alles uit de kast gehaald om de gamers te vermaken. Enkele bekende videogames zijn Super Mario All-Stars, Bonk's Adventure, Mortal Kombat, Donkey Kong Country, Star Fox, Super Metroid, en Sonic the Hegdehog.

Hieronder is een lijst van de meest populaire consoles die uitkwamen in deze tweede generatie.

De Super Nintendo Entertainment System was de tweede console die Nintendo uitbracht. Het was een regelrechte concurrent van de Sega Mega Drive.

De TurboGrafx is een console welke is ontwikkeld en uitgegeven in 1987, door NEC, een Japans bedrijf. Opvallend aan de console was dat hij een 8-bit processor had en toch wordt meegerekend bij het 16-bit tijdperk.

De Sega Mega Drive is de opvolger van de door Sega ontwikkelde Sega Master System console. Het werd in 1988 gelanceerd, in Amerika kreeg het de console de naam Sega Genesis omdat de rechten daar niet konden worden verkregen voor de Sega Mega Drive naam.