Home < Consoles < Generatie 2 < Sega Mega Drive
 

Sega Mega Drive

 
 

Ondanks het feit dat de eerste console van Sega, de Sega Master System, bewezen had een succes te zijn in zowel Brazilie en Europa, lukte het toch niet om de interesse te weken van de Japanse en Amerikaanse gamers. Tegen het einde van de jaren 80 werd de markt gedomineerd door Nintendo, welke een marktaandeel van ongeveer 95% had. Sega hoopte met het ontwikkelen van een nieuwe en krachtigere console Nintendo van de troon te stoten en meer marktaandeel voor zich te winnen.

Sega Mega DriveDe Sega Mega Drive werd in Japan gelanceerd op 29 October 1988 met een richtprijs van 21.000 Yen. Ondanks het feit dat de eerste 16-bit console, de TurboGrafx 16, al een jaar eerder op de markt was, won de Sega Mega Drive langzaam aan populariteit. Helaas draaide Sega veel verlies met de komst van Nintendo's nieuwe console de Super Entertainment System.

Er zijn voor de Sega Mega Drive verschillende videogames vrijgegeven. Omdat Sega veel succes had met arcadegames, besloot men enkele  van de bekende arcadegames ook te ontwikkelen voor de Sega Mega Drive. Grote games voor de Sega Mega Drive waren Altered Beast, Phantasy Star Series, Sonic the Hedgehog 2, Mortal Kombat II en III, Super Monaco GP, Castle of Illusion, Fifa 97, Moonwalker en Sonic Spinball.

De technische specificaties van de Sega Mega Drive waren zeer indrukwekkend voor zijn tijd. Wat daarnaast opvalt is dat er twee processors aanwezig zijn. Dit om meerdere processen tegelijk uit te voeren. De specificaties van de Sega Mega drive zijn als volgt.

- 16-bit processor, hoofdprocessor van 7.61 Mhz
- 8-bit processor, tweede processor van 3.55 Mhz
- 64 KB aan RAM geheugen
- 64 KB aan Video RAM geheugen
- 8 KB aan Audio RAM geheugen
- 6 Kanaals audiochip