Home < Consoles < Generatie 4 < Sega Dreamcast
 

Sega Dreamcast

 
 

Nadat Sega een groot deel van hun marktaandeel moest inleveren door toedoen van Nintendo en Sony besloot het bedrijf zich voor een korte tijd terug te trekken om zich meer op de arcadegames markt te richten, aangezien Sega op dit gebied nog steeds ongekend populair was in Japan.

DreamcastNa een korte periode begon Sega toch weer met het ontwikkelen van een nieuwe console, met als doel om zowel de Sony Playstation als de Nintendo 64 te verdringen. De Sega Dreamcast werd 15 maanden eerder dan de Sony Playstation 2 gelanceerd en zelfs drie jaar eerder dan de Gamecube en de Xbox. De console was destijds zijn tijd ook ver vooruit, met twee aspecten die zeer aanlokkelijk waren. Ten eerste was het de eerste console met een 128-bit processor. Daarnaast was Sega het allereerste bedrijf dat het mogelijk maakte om met je console over het internet te spelen tegen andere mensen die ook in het bezit waren van de Sega Dreamcast console.

De Dreamcast werd gelanceerd op 27 November 1998 in Japan, en op 9 September 1999 in Amerika. Later op 14 Oktober 1999 volgde Europa. Helaas dankzij slechte marketing, en slechte reclame en weinig media materiaal genoot de Dreamcast van weinig succes. Alleen de eerste maanden verkocht de Dreamcast ontzettend goed. Binnen twee weken waren er al een half miljoen exemplaren van verkocht. Uiteindelijk werd de Dreamcast toch verdrongen door de opkomst van nieuwe consoles, toch bloeit tegenwoordig de Sega Dreamcast langzaam maar zeker weer op. Misschien wordt hij ooit op een dag wel weer in productie genomen.

Enkele goede games voor de Sega Dreamcast zijn Quake III Arena, Phantasy Star Online, Starlancer, Ferrari F355 Challenge, 4x4 Evolution, Speed Devils, Metropolis Street Racer en anderen.

De technische specificaties van de Sega Dreamcast zijn als volgt

- 128-bit processor met 200 Mhz
-  Een PowerVR2 als grafische chip
- 16 MB RAM geheugen
- 8 MB aan Video RAM geheugen
- 2 MB aan Audio RAM geheugen
- Audio processor met 22.5 Mhz
- 16.7 Miljoen kleuren in 24-bit
- Modem met een internetsnelheid van 33.6 kbit/s
- GD-Rom speler met 12x speed