Home < Consoles < Generatie 5 < PS3
 

PS3

 
 

Op 17 november 2006 werd Sony's PS3 gelanceerd in Japan en Noord-Amerika. Het systeem komt 23 maart op de Europese markt.

ps3De PS3  bestaat uit 2 varianten die verschillen zowel in prijs als in opslagcapaciteit. De gamer kan de keus maken om een PS3 aan te schaffen met een opslagcapaciteit van 20 gig. of 60 gig. De 20 gig. variant kost €499 en de 60 gig. variant kost €599. Bij lancering heeft de gamer de keus uit meer dan 30 games.

Wat de PS3 uniek maakt ten opzicht van zijn concurrenten is dat het systeem beschikt over het vermogen om foto realistische graphics te genereren en het beschikt over een blu-ray speler wat de nieuwe standaard wordt voor het afspelen van films in huiselijke kring. Op dergelijke blu-ray discs past 6 keer zoveel data als op een DVD die ook compatibel is met de PS3.

Enkele technische specs van de PS3 zijn:

CPU: Cell Processor
-PowerPC-base Core @3.2GHz
-1 VMX vector unit per core
-512KB L2 cache
-7 x SPE @3.2GHz
-7 x 128b 128 SIMD GPRs
-7 x 256KB SRAM for SPE
-* 1 of 8 SPEs reserved for redundancy
-Total floating point performance: 218 GFLOPS

De playstation formule heeft het voordeel van een enorme fanbase die opgebouwd is door de successen uit het verleden. De PS3 zal het ook moeten hebben van de kracht van de hardware en de daardoor gegenereerde graphics om voor te blijven op zijn concurrenten.  

De relatief hoge prijs zal bij lancering een obstakel kunnen vormen om een groot marktaandeel te verwerven maar de toekomst zal uitwijzen of de PS3 een net zo groot succes zal worden als zijn voorgangers.