Home < Game Genres < Fighting
 

Fighting

 
 
Fighting games zijn vooral bekend in arcadehallen, en consoles, op de PC komen ze echter niet veel voor. Het genre fighting kan weer onderverdeeld worden in twee verschillen subcategorieen namelijk "Versus Fighting" em "Beat'em Ups". Bij de versus fighting nemen gamers het tegen elkaar op en degene die het eerste de ander knock out (K.O) heeft geslagen is de winnaar. Aan het begin van een versus fighting kiezen de spelers een uniek karakter uit de beschikbare karakter. (Meestal verschillen de karakters in beschikbare aanvallen, kracht van de aanvallen, snelheid waarmee ze aanvallen etc.) Vervolgens kiezen ze een arena uit waarin ze tegen elkaar willen vechten. (uit arena's kan men soms ook voordelen uithalen vanwege boobytraps) en vervolgens begint men een wedstrijd. Meestal zijn er drie rondes en welke de meeste wint is de winnaar.

FightingBij beat'em ups werken gamers hoofdzakelijk samen. Een beat'em up word meestal met ze tweeen gespeeld en maximaal met zijn zessen. Elke speler kiest aan het begin van een nieuwe game een uniek karakter en vervolgens moeten de spelers samenwerken om hordes van computer gestuurde vijanden te verslaan door te slaan, schoppen, objecten te gooien etc. Meestal aan het einde van een level is het dan ook nog gebruikelijk om een eindbaas te verslaan. Tijdens het doorlopen van een game verzamelen de spelers punten, om zo uiteindelijk te proberen de highscore te verslaan.

Fighting games zien er meestal hetzelfde uit, meestal zijn ze 2D en worden ze van de zijkant af gezien, zodat je allebei je eigen karakter ziet staan en die van de tegenstander. Bij beat'em ups bekijk je de game soms ook schuin van boven zodat je een overzicht houdt en de hordes vijanden ook aan ziet komen. Hierdoor is het ook mogelijk om beter als team samen te werken. Vandaag de dag zijn er verschillende fighting games, waaronder zeer populaire zoals Double Dragon, de Street Fighter francise, de Mortal Kombat francise, Kung Fu Master, Dead or Alive.