Home < Geschiedenis < Digitale Helden < JC Denton
 

JC Denton

 
 
JC Denton is het hoofdpersonages in de computergame Deus Ex, zijn stem wordt hierin verzorgd door Jay Anthony Franke, zowel in Deus Ex als het vervolg erop Deus Ex: Invisible War. De computergame Deus Ex is onderleiding van Warren Spector gemaakt en uitgebracht door Eidos.

JC Denton is een kloon van zijn oudere broer Paul Denton. (Vandaar dat hij ook als "Secondary Unit" wordt aangehaald door Bob Page en Walton Simons. Ook geeft het AI programma Morpheus daarom aan dat Paul Denton niet kan worden gezien als een aanverwante) Hij is een prototype gefabriceerd door de geheimzinnige organisatie Majestic 12 (of kortweg gewoon MJ12) om hun nieuwe nano-augmentation programma te testen.

JC DentonJC Denton is geboren op 17 Maart 2029, en omdat de game Deus Ex plaatsvindt in het jaar 2052 maakt dit JC Denton 23 jaar oud. JC Denton is een cyborg, een mens met organen in hem die systematisch worden aangestuurd. Hierdoor is het voor hem mogelijk om bijvoorbeeld sneller te rennen dan normale mensen of op andere vlakken te verschillen van normale mensen. Paul Denton groeie apart van JC Denton op, en op een gegeven moment verkreeg Paul Denton teveel informatie over de geheime Majestic 12 organisatie. Hierom besloot Majestic 12 om Paul Denton evenals zijn biologische ouders te vermoorden. Paul Denton ontsnapte echter hieraan en hield zich enkele jaren schuil. Ondertussen groeie JC Denton, onbewust van zijn indirecte aanverwanten en wat er met hun gebeurd is, op in Zwitserland waar hij ook naar een Zwitsere school ging. Nadat hij was afgestudeerd besloot hij lid te worden van de United Nations Anti-Terrorist Coalition (of kortweg UNATCO). Hier begint zijn carriére om te strijden tegen het terrorisme.

JC Denton heeft een mysterieuze en kalme uitstraling. De beslissingen die hij neemt weerspiegelen eigenlijk de persoonlijkheid van de speler, aangezien die een keuze maakt uit de beschikbare mogelijkheden. In sommige gevallen is JC Denton iemand die strijd voor het recht, hij hoopt op een betere wereld voor iedereen. Bij andere situaties echter toont hij geen genade en is zijn wil wet. Uiteindelijk denkt JC Denton dat het het beste is als hij samensmelt met een AI programma om controle over de wereld te houden, en te zorgen dat alles in balans blijft.