Home < Geschiedenis < Digitale Helden < Kirby
 

Kirby

 
 
Kirby is een klein rond ventje met een roze huid en rode voeten, daarnaast heeft hij ook altijd blozende wangen. HIj maakt zijn entree met de release van de videogame Kirby's Dream Land. Kirby is een fictie karakter die oorspronkelijk Popopo heette. Een gerucht dat zich lange tijd de ronde deed was dat Kirby vernoemd was naar het Westerse bedrijf Kirby Corporation, welke stofzuigers ontwikkelde. Deze naam past in feite bij de persoonlijkheid van Kirby aangezien hij altijd honger heeft en dingen tot zich neemt door net als een stofzuiger dingen naar binnen te zuigen. Maar dit gerucht werd later van de hand gedaan toen duidelijk werd gemaakt dat Kirby vernoemd was naar Nintendo' Legal counsel, John Kirby van Lathan & Watkins LLP. Nintendo had het karakter naar hem vernoemd omdat John Kirby Nintendo uit de brand had geholpen tijdens een copyright probleem over Donkey Kong met Universal Studios.

KirbyKirby is een raar uitziend heroisch figuur woonzaam in Dream Land (In Japan beter bekend als Pupupu Land) wat zich bevindt op de planeet Pop Star. De inwoners van Dream Land zijn hoofdzakelijk vredelievende en schattige personages. Op een dag echter wordt hun land geterroriseerd door een vorm van kwaad, deze vorm van kwaad wordt geleid door King Dedede van Dark Matter. Kirby trekt er op zijn beurt op uit om het kwaad te verslaan.

Kirby staat het meest bekend om zijn kracht om hele vijanden te inhaleren. Hierdoor veranderd hij ook van formaat, en soms neemt zijn lichaam buitenwgewone proporties aan. Door vijanden te inhaleren krijgt Kirby ook de beschikking over extra krachten. Zo kan hij door sommige vijanden te inhaleren bijvoorbeeld naalden uit zijn lichaam schieten, bij andere krijgt hij weer een aura van vuur om zich heen.

In latere games in de Kirby series wordt hij ook bijgestaan door drie dierenvrienden, Coo de uil, Rick de hamster, en Kine de vis. Nog later kom hier nog eens drie extra vrienden bij Pitch de kleine groene vogel, Chu Chu een roze octopus, en Nago de kat. Samen blijven ze als vrienden tegen het kwaad vechten om zo hun mooie planeet met haar bewoners te beschermen.