Home < Geschiedenis < Digitale Helden < Link
 

Link

 
 
Link is het hoofdpersonage uit de Legend of Zelda series uitgegeven door Nintendo. Link is verzonnen door Shigeru Miyamoto, en maakte zijn eerste entree in 1986 in de videogame The Legend of Zelda. In het begin van de serie was er weinig beked over de held, maar later werden steeds meer details over zijn leven vrijgegeven. De game zijn succes (er zijn wereldwijd meer dan 6.5 miljoen exemplaren verkocht) en de verschillende vervolgen erop hebben Link tot één van de bekendste karakters van Nintendo gemaakt. De naam Link is gekozen voor de link die spelers bij elk nieuw deel in de serie weer leggen met de held.

LinkLink is een moedige jonge jongen of man. Het komt in de series niet veel voor dat hij ooit ouder is dan 17 jaar. Hij is altijd in goede conditie en heeft meestal bovengemiddelde kracht, snelheid, wendbaarheid, en reflexes. Daarnaast is hij een meester in zwaardvechten, en kan hij ook omgaan met andere wapens die hem tijdens zijn avonturen ter beschikking staan, zoals bijv. de boog. Leuk om te weten hierbij is dat Link ook linkshandig is als het aankomt op zwaardvechten. Link is wel een avonturier die er altijd op zijn eentje op uitgaat. Als hij anderen tegenkomt die in nood zijn probeert hij deze zo goed mogelijk te helpen, maar buiten dat aspect om is hij het liefst alleen. In de verschillende delen in de serie verlaat hij zijn huis op jonge leeftijd om de wereld te verkennen en te ontdoen van het kwaad dat er heerst. Zo zit hij op jonge leeftijd al achter zijn aardsvijand Ganon aan, welke hij ook verslaat aan het einde van The Legend of Zelda: Ocarina of Time.

Link maakt oorspronkelijk deel uit van het Hylian ras en hun nabestaanden, hierdoor is het voor hun mogelijk om berichten van goden te horen. De lange puntige oren van Link komen overeen met dat van elven, waar het Hylian ras ook veel weg van heeft. Naast dit draagt hij ook altijd kleine ronde oorbellen wat mode is bij de Hylians. Hij draagt meestal een groen tenue in combinatie met een groene cap op zijn hoofd. Soms wisselt hij echter van kleding, hierbij veranderd meestal alleen maar de kleuren van zijn outfit. De haarkleur van Link varieerd ook door de verschillende delen één zo heeft hij bruin haar in de eerste Legen of Zelda game, maar veranderde dit later in blond. Bij de afgelopen delen echter had hij telkens blond haar. Link heeft ook een tatoeage op zijn linker hand in de vorm van een triforce symbool. Hiermee identificeert hij zichzelf als de kampioen die de legendarische Triforce of Courage zal vinden.