Home < Geschiedenis < Digitale Helden < Solid Snake
 

Solid Snake

 
 
Solid Snake is het hoofdkarakter uit de Metal Gear francise. Hij is een mysterieus persoon en alleen bekend als een mythe tegenover de wereld. Hij is een zeer getraind elite soldaat, met een breed CV aan vaardigheden. Zo doet hij aan parachutespringen, husky racing (met sleehonden wedstrijden houden), SCUBA duiken, bergbeklimming, en abseilen. Daarnaast is hij zeer gespecialiseerd in het gebruik van verschillende wapens, waarbij hij ook gebruikt maakt van verschillende soorten ammunitie, en het vuist op vuist vechten. Tesnlotte is Solid Snake ook een verstokt roker, hij rookt op veel diverse momenten, in bepaalde missies zet hij zijn sigarettenrook ook in om laserstralen te detecteren.

De stem van Solid Snake wordt in de Japanse versie van Metal Gear verzorgt door Akio Otsuka, en in de Engelse versie door David Hayter. De geestelijke vader achter de Metal Gear francise, Hideo Kojima was bij het creëren van Solid Snake geinspireerd door verscheidene andere karakters. Een hiervan was het karakter Snake Plissken (gespeeld door Kurt Russel) in de film Escape from New York, en het vervolg erop Escape from L.A.

Solid SnakeDe echte naam van Solid Snake is David, dit wordt bekend gemaakt in Metal Gear Solid, en refereert naar twee niet-bestaande karakters: David Bowman van de film 2001: A Space Odyssey en van Dave Forrest uit de videogame Policenauts (welke ook is geproduceerd door Hideo Kojima. Solid Snake was geboren als resultaat van het Les Enfants Terribles project, een project waarbij men probeerde om de perfecte soldaat te creëren door de "grootste soldaat van de 20ste eeuw", Big Boss, te klonen. Solid Snake was in die tijd niet de enige die werd gekloond ook Liquid Snake behoorde tot één van de klonen, later blijkt dat Liquid Snake superieur is ten opzichte van Solid Snake, alleen geen van beide weet hiervan.

Van Solid Snake's jeugd weten we vrij weinig af, het enige wat Solid Snake erover heeft vertelt is dat hij door verschillende mensen is opgevoed. In 1991 infiltreerde Solid Snake het westen van Irak tijdens de golf oorlog, hij deed dit in samenwerking met een platoon van Groene Berets. Voor de rest weten we niet wat zich daar allemaal heeft afgespeeld, het enige wat Solid Snake er ooit over heeft gezegd was: "I was just a kid myself back then..."

De carriére van Solid Snake begon pas echt los te komen in 1995. Hij werd opgenomen in de Special Operations groep FOXHOUND als een commando. Sindsdien heeft hij verschillende missies over de hele wereld uitgevoerd, in het begin voornamelijk met FOXHOUND maar later ook missies die hijzelf ondernam.