Home < Geschiedenis < Digitale Helden < Sonic
 

Sonic

 
 
Sonic is de held binnen de verschillende Sonic games. Sonic kwam ten tonele in April 1990 doordat de game waarin hij voorkwam meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Hierdoor werd de toenmalige mascotte van Sega, Alex Kidd, vervangen door Sonic the Hedgehog. De AM8 research & development afdeling binnen Sega is verantwoordelijk voor de creatie van Sonic. Men had verscheidene karakters verzonnen waaronder de 'Might Armadillo', een hond, een te grote 'Theodore Roosevelt' in pyamas (welke later omgezet werd naar de grootste vijand van Sonic, Doctor Eggman), een konijn, en tenslotte de puntige egel genaamd Sonic welke verzonnen was door Naoto Ohshima. Uiteindelijk werd de laatstgenoemde ook gekozen als de nieuwe mascotte van Sega.

SonicNaoto Oshima was door verscheidene bronnen geinspireerd om Sonic het uiterlijk te geven dat hij nu heeft. Één van zijn inspiratie bronnen was Dragonball. Dit is een japanse tekenfilm (wat doorgaans Anime wordt genoemd) waarbij voornamelijk marial arts in voorkomen. In Dragonball is een ras genaamd de saiyans en deze beschikken over de kracht om te transformeren, hierbij groeit hun zwarte haar en krijgt het een goudgelige kleur en krijgt men een bepaalde straling om zich heen (een aura genoemd). Je kan zien dat Naoto Oshima hierdoor geinspireerd is want als Sonic in Super Sonic veranderd wordt zijn blauwe vacht ook geel en gaan zijn punten rechtop staan, te vergelijken met het haar wat veranderd bij de saiyans in Dragonball.

Sonic staat bekend als een heroisch personage, die altijd geniet van de vrijheid die de wereld hem te bieden heeft. Hij houdt ervan om te relaxen, maar nite als hij weet dat er ergens onrecht in de wereld is. Hij is extreem behulpzaam en stelt zijn leven graag op de proef om anderen te helpen, hij neemt elke uitdaging aan zonder enige aarzeling. In de tekenfilms die er over hem gemaakt zijn wordt hij vaak ook afgeschilderd als een bazig en arrogan persoon met een vreemd gevoel voor humor. Het favoriete voedsel van Sonic schijnt chili dogs (vorm van hotdogs) te zijn, daarnaast heeft hij een grote interesse in rock muziek en is hij de zanger in zijn eigen rock band, welke te zien is in de game Sonic Underground. De afgelopen delen is echter wel duidelijk geworden dat Sonic deel uit maakt van een groter geheel en dat er bepaalde krachten in het universum zijn die zijn lot bepalen, welke kant dit echter op gaat weet niemand, wat we wel weten is dat Sonic altijd een uitdaging aan zal nemen!