Home < Geschiedenis < Gamesindustrie
 

De Gamesindustrie

 
 

De gamesindustrie is binnen een zeer korte periode uitgegroeid tot een zeer grote en populaire markt. Vroeger was men nog zeer sceptisch over de gamesindustrie en dacht men dat er weinig geld in te verdienen viel. Tegenwoordig is dat echter allemaal van de baan. Op dit moment draait de gamesindustrie in een jaar een gemiddelde omzet van $31 miljard wereldwijd.

Games IndustrieNet zoals de filmindustrie kent ook de gamesindustrie enkele grote spelers. Deze bedrijven hebben meegeholpen aan de groeispurt die de gamesindustrie de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Alle bedrijven hebben stuk voor stuk hun steentje bijgedragen aan de industrie. Sommige in grotere mate dan anderen. Enkele voorbeelden die ontwikkeld zijn door de gamesindustie zijn: 3D, Artificiële Intilligentie, Online gaming, verscheidene genres, implementatie van physics (het realistisch weergeven als je bijvoorbeeld tegen een doos aan schopt, hoe beweegt de doos dan enz.)  

In deze sectie van de website zullen we de meest populaire bedrijven bespreken die ook de grootste invloed hebben gehad op de industrie.

Een toonaangevend bedrijf, dat onder andere met de eerste 3D game aan kwam zetten. Verder ontwikkelaar van Commander Keen, DOOM, en Quake.

Opgericht door twee ex Microsoft medewerkers heeft het alom faam verkregen met hun game Half-Life.

Verantwoordelijk voor de Mario, Donkey Kong, en Zelda francise. Daarnaast ook ontwikkelaar van verscheidene consoles.

Wordt beschouwd als een bedrijf dat toonaangevende engines bouwt, daarnaast ook baanbrekende games die met hun eigen engines worden gebouwd.

De 'godfather' als het aankomt op het ontwikkelen van humoristische adventure games. Is opgericht door George Lucas.

Ontwikkelaar van Sonic de tegenstander van Nintendo's Mario. Daarnaast ook uitgever van consoles, en arcadegames.

Een bedrijf dat is opgericht in 1969 en van het repareren van jukeboxen overstapte op het ontwikkelen van videogames.