Home < Geschiedenis < Gamesindustrie < Sega
 

Sega

 
 
SegaEr zijn weinig bedrijven die op gelijke hoogte staan met Sega. (de bedrijven die op de pc markt actief zijn niet meegerekend). Sega heeft een zeer grote invloed gehad op de videogamesindustrie. De twee andere bedrijven die daar ook mede aan hebben geholpen zijn Nintendo en Sony Computer Entertainment. Sega werd gevormd in 1940 onder de naam Standard Games, welke later werd veranderd in Service Games (Sega). Het is in East Palo, California opgericht, door Martin Bromely, Irving Bromberg, en James Humpert. Het bedrijf was opgericht om Arcadekasten te ontwikkelen voor Amerikaanse werknemers die gestationeerd waren op militaire bassisen. Later stelde Martin Bromely voor om het gehele bedrijf te verhuizen naar Tokyo, Japan, en in 1951 werd dit ook gedaan, het jaar daarop in Mei 1952 werd de naam Service Games (Sega) geregistreerd.

SegaIn de loop der jaren groeide Sega gestaag mee met de videogamesindustrie. Men besloot later om ook zelf consoles te gaan ontwikkelen en toe te treden op de consolemarkt, waar onder andere ook Nintendo mee bezig was. In 1984 werd Sega opgekocht door CSK en werd de naam veranderd naar Sega Enterprises Ltd, waarvan het hoofdkwartier in Japan gevestigd was. Later werd ook Sega of America opgezet, dit bedrijf vestigde zich in de Verenigde Staten. Vanaf dat moment begon Sega pas echt aan de weg te timmeren.

SegaIn 1989 gaf men de Sega Mega Drive vrij en hiermee werd men de op één na grootste fabrikant van videogames en aanvullende producten. Enkele succesvolle games die zijn ontwikkeld voor de Sega Mega Drive waren Golden Axe en Altered Beast. In 1990 begon men zich nog meer te specialiseren op de markt. Omdat in die tijd Nintendo Mario als mascotte had wilden ze ook hier een aanval op plegen met hun eigen mascotte. En in 1991 verscheen Sonic op de markt, de game werd een regelrechte hit en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een zeer populaire francise. Keer op keer bewees Sega zichzelf weer op het gebied van consoles en videogames.

SegaIn 1998 lanceerde Sega de Sega Dreamcast, de console was in die tijd zeer revolutionair en qua grafische weergave en kracht van de console superieur aan de andere consoles die toendertijd op de markt waren. Daarnaast bracht de Sega Dreamcast ook een totaal nieuwe ervaring voor gamers op de markt. Het online gamen via een console. Het was namelijk mogelijk om een modem aan te sluiten op de Sega Dreamcast en zodoende op het internet te spelen tegen andere gamers die ook een Sega Dreamcast bezaten. Op dit moment is het fenomeen online gamen met je console uitgegroeid tot een bekend fenomeen desondanks is het nog niet op hetzelfde niveau als met computers. Maar Sega was het eerste bedrijf dat een stap in de goede richting zette.

Naast het aanwezig zijn op de videogamesmarkt is Sega al die tijd zijn andere missie niet vergeten. Het bedrijf begon namelijk met het ontwikkelen van arcadekasten. Al die tijd is Sega dit ook blijven doen, top op de dag van vandaag is Sega marktleider op het gebied van arcadegames en kasten.