Home < Geschiedenis < Developers < Chris Sawyer
 

Chris Sawyer

 
 
De Britse Chris Sawyer staat bekend om zijn populaire games zoals Rollercoaster Tycoon en Transport Tycoon. Chris Sawyer begon zijn carriére in 1983, in deze tijd hield hij zich voornamelijk bezig met het programmeren van games voor de verscheidene beschikbare systemen. In 1988 tot 1993 had hij ook een aantal games ontwikkeld die ook werden uitgegeven. Hieronder vielen Ariolasoft, Sepulcri (1987) en Ziggurat (1988). Deze games waren echter niet zeer populair.

Chris SawyerNa deze periode besloot Chris Sawyer zijn eigen games te ontwikkelen waarbij hij geen hulp wilde, helemaal alleen begon hij met het programmeren van nieuwe games. Al sinds een klein kind was Chris Sawyer in alles geinteresseerd dat ook maar enigszins bewoog. De eerste game die hij uitbracht was Transport tycoon, in de game was het de bedoeling om een transportsysteem draaiende te houden door een goede strategie hierbij toe te passen. Deze game werd een groot succes en Chris Sawyer besloot een nieuwe game te ontwikkelen.

De nieuwe game die hij ontwikkelde was Roller Coaster Tycoon, en hierbij was het de bedoeling dat je als gamer een eigen pretpark creeërde en deze beheerde en zoveel mogelijk winst maakte. De meeste gamers waren enthousiast over deze game, en vooral het ontwerpen van je eigen achtbanen werd zeer gewaardeerd. Leuk weetje is dat veel gamers dachten dat Chris Sawyer altijd een grote interesse had in achtbanen, maar dit was helemaal niet het geval. Zijn liefde ervoor begon pas nadat hij de game aan het ontwikkelen was, in die tijd werd hij ook lid van de RollerCoaster Club Great Brittain, RCCGB.

Op dit moment is Chris Sawyer werkzaam bij Atari, waar hij nog steeds werkt aan nieuwe games die nog altijd vooral veel strategie eisen van de gamers. Wel zijn er op dit moment wat geschillen tussen Chris Sawyer en Atari aangezien hij claimt dat hij nog veel geld zou moeten krijgen van Atari, dit vanwege het feit dat de winstcijfers van bepaalde games die hij heeft ontwikkeld veel hoger zijn uitgevallen dan verwacht.