Home < Geschiedenis < Developers < Michel Ancel
 

Michel Ancel

 
 
Michel Ancel is een Franse designer die werkzaam is bij het bedrijf Ubisoft, zijn meest bekende creaties zijn Rayman en Beyond Good & Evil. Michel Ancel is al vanaf het begin van zijn carriére werkzaam in de gamesindustrie. De eerste titel waaraan hij werkte was Mechanic Warriors welke werd uitgegeven door Lankhor. Vervolgens besloot Michel Ancel om op 17 jarige leeftijd aan te kloppen bij het bedrijf Ubisoft. Hij werd vrijwel gelijk aangenomen en werkte aan de grafische aspecten van de games The Intruder en The Teller.

In 1992 begon hij met het ontwikkelen van zijn eigen game genaamd Rayman. In 1995 werd het voor het eerst vrijgegeven voor de Atari Jaguar console, een jaar later in 1996 werd het uitgegeven op de Sony Playstation en Sega Saturn consoles. Het duurde niet lang of er kwam een vervolg op de game namelijk Rayman 2: The Great Escape. Hierna besloot hij om de Rayman francise uit handen te geven, deel 3 (Rayman 3: Hoodlum Havoc) is dan ook door een ander ontwikkelteam gemaakt, maar wel bleef Michel Ancel advies geven aan het team.

Michel AncelOndertussen besloot Michel Ancel na 6 jaar te hebben gewerkt aan de Rayman francise dat het tijd was voor een nieuwe game. Hij wilde een game ontwikkelen die een unieke sfeer en uitstraling zou hebben. Na een lange ontwikkelperiode gaf hij de game vrij onder de naam Beyond Good & Evil. De pers was zeer lovend over de game, het grote publiek liet de game echter links liggen. Men dacht dat het een game voor jonge kinderen was, aangezien dit ook zo was bij Rayman. Ondanks dit bleef Michel Ancel werkzaam bij Ubisoft en nam het bedrijf hem de misser niet kwalijk, men wist bij Ubisoft namelijk dat hij een creatieve geest had en had vertrouwen in hem.

Dit bleek een goede zet te zijn geweest van Ubisoft aangezien zijn nieuwe creatie hand in hand samen ging met Peter Jackson's nieuwe film namelijk King Kong. Hij had de leiding over de nieuwe game die gelijk met de film uit zou komen en hier ook op gebaseerd zou zijn. Michel Ancel kreeg deze leiding omdat Peter Jackson de regisseur van Lord of the Rings, en King Kong, zeer onder de indruk was van Beyond Good & Evil. Hiermee had Ubisoft dankzij Michel Ancel een gouden blockbuster in handen die later werd uitgebracht. Op dit moment is King Kong al uitgebracht en is zowel door de pers als de gamers goed ontvangen. Michel Ancel is al die tijd werkzaam geweest bij Ubisoft, en top op de dag van vandaag is dat onveranderd gebleven.