Home < Geschiedenis < Videogames
 

Tijdlijn van Videogames

 
 

De E3 GamebeursDe populariteit van computers en videogames stijgt elkaar jaar weer sinds de grote opkomst van videogames tussen 1984 en 1987. Op dit moment ligt de leeftijd van de gemiddelde gamer op ongeveer dertig jaar oud. Hiermee wordt gelijk het feit dat videogames alleen voor jongeren zijn de grond in geboord.
    
Op het moment van schrijven zijn er een aantal grote markten waar videogames worden verkocht. De twee grootste markten liggen in de Verenigde Staten en Japan. De overige markten zijn in Australië, Engeland, Spanje, Duitsland, Zuid Korea, Mexico, Frankrijk en Italië. Op dit moment zijn India en China echter sterk in opkomst en vormen een potentiële concurrent voor de overige markten.
    
Als het op het verkopen van videogames aankoopt zien we dat de cijfers nogal verschillen. Dit heeft de volgende oorzaken, de plek waar de game wordt verkocht, het type videogame en de lokale eisen en wensen van de consument. Zo koopt men in Japan liever videogames dan computergames, hierbij komt ook nog eens kijken dat Japanners het heel belangrijk vinden wat het land van herkomst is bij een videogame.
    
Als we de cijfers erbij halen dan zien we dat gaming een big booming business is. Uit de cijfers van de NPD (een groep die de verkopen van computer en videogames bijhoudt) blijkt dat in 2004 een goed jaar was voor de industrie.    

  • Console en desbetreffende sofware verkoopcijfers: $6.2 Miljard;
  • Console en desbetreffende hardware verkoopcijfers: $3.7 Miljard;
  • PC games verkoopcijfers: $1.1 Miljard;

De geschiedenis van videogames begon rond de jaren zestig. De allereerste game stamt echter uit 1958, helaas wordt dit niet als koploper beschouwd omdat er toendertijd geen patent op is aangevraagd. Om het voor jou als bezoeker eenvoudig te houden, hebben wij ervoor gekozen om alles in een chronologische volgorde te plaatsen. Uiteraard is het via de navigatieknoppen ook mogelijk om eenvoudig en snel naar een bepaalde periode te springen.

De geboorte van de videogames, waar, door wie, en waarom?

Het begin van een nieuw tijdperk op het gebied van games.

Het gouden tijdperk voor de videogames.

De zwarte maandag voor de gamesindustrie.

Videogames slaan terug!

Videogames worden steeds meer een 'big booming business'.

Het 32-bit tijdperk gaat van start.

De nieuwe ontwikkelingen op het gebied van consoles.

De nieuwe consoles, maken ze de verwachtingen waar?