Home < Hall of Fame < Donkey Kong
 

Donkey Kong

 
 

Donkey KongDonkey Kong is bedacht door Shigeru Miyamoto die werkzaam is bij Nintendo. Destijds moest hij met een idee op de proppen komen om de videogame Radar Scope zo te veranderen dat de videogame aantrekkelijk werd voor Amerikanen om te kopen. Aangezien de videogame op dat moment zeer slecht verkocht.

Shigeru Miyamoto kwam met een compleet nieuwe game op de proppen. Hierbij trad ook Mario (die toen nog Jumpman heette) ten tonele. Donkey Kong werd bezien als de grote slechterik in de videogame. Hij had de vriendin van Jumpman, Pauline, ontvoerd en deze meegenomen naar een gebouw dat nog in de stijgers stond. In de videogame kruipt de speler in de huid van Jumpman deze begon bij elk level onderaan een nieuwe constructie. Door verschillende ladders te beklimmen kon hij uiteindelijk bij Donkey Kong komen en zo proberen zijn vriendin Pauline te redden. Tijdens de klim echter moet de speler proberen alle tonnen te ontwijken die Donkey Kong naar beneden smijt of rolt om zo Jumpman te beletten hogerop te komen in de constructie.

Donkey KongNa het succes van Donkey Kong kreeg Donkey Kong zijn eigen francise evenals Jumpman, die toen ook werd omgetoverd tot de loodgieter die iedereen vandaag de dag kent als Mario. Donkey Kong speelde vervolgens de hoofdrol in Donkey Kong Country en diens opvolgers.

Vandaag de dag kent menig gamer wel de avonturen die Donkey Kong en zijn maatjes hebben beleefd in de verschillende videogames. Hij wordt evenals Mario bezien als één van de grote iconen die zijn ontstaan door toedoen van Nintendo. Daarnaast is Donkey Kong is één van de weinige gamekarakters die ook in andere media terecht kwam, zoals televisieseries en zijn eigen films. Donkey Kong is wereldwijd een van de bekendste Gorilla's waar ook van wordt gezegd dat hij niet één van de slimsten is.