Home < Hall of Fame < Golden Eye 007
 

Golden Eye 007, first person shooter game

 
 
Golden Eye 007Golden Eye 007 is een first person shooter ontwikkeld door Rareware en in 1997 uitgegeven op de Nintendo 64 console. De game is gebaseerd op de gelijknamige film Golden Eye met James Bond in de hoofdrol. Golden Eye 007 was een van de meest populaire games die ooit op de Nintendo 64 is uitgegeven. Het is zeer bekend vanwege de goede multiplayer kwaliteit en de implementatie van het sluipen waarvan je gebruik kon maken bij de single player. Daarnaast werd Golden Eye 007 ook bezien als een zeer uitgebreidde en moeilijke videogame, die veel skills van de speler vereiste.

Het verhaal van de game is als volgt. Midden jaren 80 wordt er een geheime wapenfabriek ontdekt door de MI6 welke gelegen is bij de Byelomorye Dam vlak bij de plaats Arkhangelsk in Rusland. Golden Eye 007De fabriek is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van zenuwgas welke op dat moment ook in de handen zijn van verschillende terroristen. James Bond wordt naar de fabriek gestuurd om zijn vriend en collega Alec Trevfelyan te helpen bij het vernietigen van de fabriek. Eerst moet hij echter voorbij verschillende linies van russische soldaten komen die de dam bewaken waar de fabriek vlakbij ligt. En zo begint de game Golden Eye 007 met een diepgaande verhaallijn waarbij James Bond verschillende plekken over de hele wereld bezoekt waaronder Severnaya, Kirghizstan, Monte Carlo, St. Petersburg en uiteindelijk Cuba. Tijdens deze rondreizen moet men als speler een grote verscheidenheid aan missies tot een goed einde volbrengen wil men vooruitgang boeken in de videogame.  

Spelers konden in de singleplayer optie van de game verschillende nieuwe wapens verzamelen die dan later ook gebruikt konden worden in de multiplayer optie van de game. Dit verlengde de levensduur van de game aanzienlijk omdat je sommige voorwerpen alleen maar kon verkrijgen door de game op een hogere moeilijkheidsgraad te spelen. De hogere moeilijkheidsgraden boden tevens ook extra levels aan die nog meer uitdaging boden en waar ook nog meer skills voor nodig waren.

Golden Eye 007Naast de singleplayer optie is de multiplayer optie van Golden Eye 007 zeer geliefd bij gamers, dit vanwege de grote verscheidenheid aan opties die men kon instellen. De wapens varieerden zeer in gebruik, zo was het ook mogelijk om mijnen op een strategische plek te plaatsen, was er de 'golden gun' waarmee je tegenstanders in één schot kon uitschakelen, en waren er wapens met geluidsdempers om iemand geluidloos uit te schakelen. Dit alles zorgde voor een intense multiplayer die telkens een andere ervaring leverde aan de gamers. Tot op de dag van vandaag wordt Golden Eye 007 bezien als een van de beste videogames voor de Nintendo 64!