Home < Hall of Fame < Pac Man
 

Pac Man

 
 

Pac ManPac-Man is een arcadegame ontwikkeld door Namco en gelicenceerd door Midway, het werd in 1980 voor het eerst op de markt gebracht. Vanaf de dag dat het op de markt kwam is Pac-Man immens populair, het wordt wereldwijd ook bezien als een echte klassieker. Het hoofdpersonage, Pac-Man, werd in de jaren 80 ook bezien als een waar icoon. Vanwege de niet geweldadige inhoudt vonden zowel jongens als meiden de game interessant.

Pac ManVoordat Pac-Man op de markt kwam bestonden de arcadegames in Noord Amerika vooral uit "space shooters", dit waren games waarbij de speler de controle had over een ruimteschip en alles uit de ruimte moest afschieten, waaronder vijandelijke schepen, asteroiden, of aliens. Mede dankzij Pac-Man is hier verandering in gekomen, vandaar dat het ook als een mijlpaal wordt gezien. Een leuk weetje over Pac-Man is dat ze het in eerste instantie Puck Man wilden noemen, maar ze zagen hiervan af omdat er de kans bestond dat mensen de arcadekasten zouden vernielen en Puck Man in Fuck Man zouden veranderen. Dit zou een negatieve invloed hebben op zowel kinderen als de ouders van kinderen. Vandaar dat men het Pac-Man heeft genoemd.

Pac ManBij Pac-Man heeft de speler de controle over Pac-Man. Men moet Pac-Man door een labyrint sturen en zo alle puntjes verzamelen. Dit wordt echter moeilijk gemaarkt door toedoen van de verschillende geesten die achter Pac-Man aanzitten, maar door slimme en strategische routes te kiezen kan een geoefend speler het level halen. Zijn eenmaal alle puntjes verzameld dan gaat men door naar het volgende labyrint, dit gaat door tot en met labyrint 256.