Home < Hall of Fame < The Legend of Zelda Ocarina of Time
 

The Legend of Zelda Ocarina of Time

 
 

The Legend of Zelda Ocarina of Time is het vijfde deel in de Zelda serie. Het werd op 21 November 1998 vrijgegeven in Japan, en op 23 November 1998 in Noord Amerika. Vervolgens werd het op 18 December vrijgegeven in Europa.

The Legend of Zelda Ocarina of TimeIn de game kruipt de speler in de huid van Link een jonge jongen van ongeveer 11 a 12 jaar oud. Deze wordt op een dag ruw gewekt door een fee met de naam Navi. Na het hele verhaal te hebben aangehoord besluit hij om eerst met zijn vriendinnetje Saria te overleggen. Hij neemt de opdracht op zich om op zoek te gaan naar de rupees. Daarnaast brengt hij een bezoekje aan de machtige en wijze Deku boom. Deze vertelt hem dat er een groot gevaar in de vorm van een duister persoon uit het westen komt. Nadat de Deku boom hem een steen als geschenk heeft gegeven wordt Link de wijde wereld in gestuurd. Hier moet hij op zoek gaan naar de prinses van het Lot, het mysterieuze kokiri zwaard, en een schild welke hij nodig zal hebben bij zijn ontmoeting met het kwaad.

The Legend of Zelda Ocarina of Time wordt wereldwijd beschouwd als één van de beste videogames allertijden. De game werd onder andere tweede bij de IGN "Top 100 of all time ". Verder werd de game door het blad Nintendo Power benoemd tot de beste game die ooit op een Nintendo console is verschenen.