Home < Hall of Fame < Tomb Raider
 

Tomb Raider

 
 

De Tomb Raider francise is tegenwoordig alom bekend en is door meerdere software bedrijven ontwikkeld in de loop der jaren. Het eerste deel echter was ontwikkeld door Core Design en gepubliceerd door Eidos Interactive. Het werd vrijgegeven in 1996 voor de PC, Playstation en Sega Saturn.

Tomb RaiderIn de Tomb Raider francise kruipt de speler in de huid van de vrouwelijke avonturier Lara Croft, een britse archeologe, op zoek naar schatten, wat meestal gebeurt in ware Indiana Jones stijl. In de loop der jaren is zowel Tomb Raider als Lara Croft een waar begrip geworden onder gamers. Het was één van de eerste vrouwelijke gamekarakters die uit is gegroeid tot een waar fenomeen. Door de Tomb Raider francise één staat het zoeken van schatten en het vermijden van de nodige vallen altijd centraal. Het vinden van schatten gaat meestal gepaard met veel puzzelen in combinatie met een dosis actie waarbij Lara Croft talloze vijanden moet verslaan.

Tomb RaiderIn de game was de mogelijkheid tot bewegen zeer uitgebreid, dit was ook wel nodig voor het oplossen van de vele, soms zeer ingewikkelde, puzzels die de game bevat. Lara Croft kan lopen, rennen, springen, zwemmen, zijwaarts lopen, aan randen hangen, zich optrekken, en rollen. Waarbij het laatstgenoemde zeer handig was tijdens vuurgevechten met vijanden. Naast de nodige acrobatiek beschikt Lara Croft ook over de nodige vuurwapens. Zo zijn er shotguns, dubbele uzi's, en dubbele magnuns die men vrij kan gebruiken. 

De pers was lyrisch toen de allereerste Tomb Raider op de markt kwam. Het werd geprezen vanwege de toendertijd revolutionaire graphics, innovatieve gameplay en ingrijpende verhaallijn. Alles waar de pers lyrisch over was werd ook gerechtigd als je kijkt naar de verkoopcijfers van de game.