Home < PC < Downloads
 

Downloads

 
 

Gamen op de PC biedt vele voordelen zo is er onder andere ook de optie om allerlei extra's te downloaden voor de PC. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het wel downloaden voor de PC.

AlienwareStel je hebt je favoriete game uitgespeeld en je wilt meer wat dan? Er zijn verschillende manieren om de levensduur van je favoriete game te verlengen. Zo stelt de ontwikkelaar van je favoriete game misschien extra levels, wapens, of vijanden beschikbaar. Ook maken fans vaak mutators, of mods, of zelfs total conversions voor games. Maar wat houden ze in? En nog belangrijker, waar vind je ze?

Addons en bonuspacks

Misschien heb je na een aantal weken van je nieuwe aankoop je game wel uitgespeeld en hunker je toch naar meer. Wat je dan altijd even kunt doen is de website van de developers achter de game gaan en kijken of er extra addons of bonuspacks beschikbaar zijn. Deze bieden meestal extra dingen als levels, missies, auto's, vijanden, nieuwe wapens of andere dingen aan. Zo kun je nog wat langer genieten van je nieuwe game. Meestal zijn deze gratis te downloaden, soms is een betaling vereist.

Mutators

Mutators zijn kleine aanpassingen aan een game gedaan door fans. Zo zijn sommige wapens misschien veranderd of bepaalde missies moeilijker gemaakt. Dit verlengt op zijn beurt ook weer de levensduur van je games. Mutators zijn doorgaans gratis te downloaden.

Mods

Mods is een afkorting die staat voor modificatie. Veel fans modificeren hun favoriete game op verschillende punten, ze maken extra levels nieuwe wapens en ontwikkelen een nieuwe gameplay. Mods zijn te vergelijken met Mutators maar gaan vaak een stapje verder. Er worden meerdere dingen veranderd aan een spel en ook hiermee wordt de levensduur van een game verlengt. Mods zijn doorgaans gratis te downloaden.

Total Conversions

Total Conversions zijn veranderingen aan een game, maar hierbij gaat men zo ver dat men vaak een compleet nieuwe game ontwikkeld. Weliswaar niet zo geavanceerd als een echt nieuwe game, maar desondanks wel heel uitgebreid. Ook total conversions worden meestal door fans van een game ontwikkeld en gratis beschikbaar gesteld op het internet.  

Links

Fileplanet
Een website waar allerlei downloads zijn voor de meest bekende games.

Mod Data Base
Een website waar allerlei mods, mutators, en total conversions te vinden zijn voor de meeste games.

Game Mods
Een website waar je verschillende mods kunt downloaden, vaak worden ze ook becijferd.

PC Game Mods
Een zeer grote database waar je allerlei soorten mods kunt downloaden.

De installatie

het downloaden en installeren van bonuspacks, addons, mods, mutators, en total conversions is vaak op eigen risico. Meestal zit er bij de download een duidelijke handleiding met een beschrijving hoe het je het moet installeren.