Home < PC < Emulators
 

Emulators

 
 

Met een emulator wordt het mogelijk gemaakt om console games te spelen op je PC. Zo wordt het dus opeens mogelijk om games als The Legend of Zelda, Super Mario en anderen te spelen op je PC.

BleemEmulators maakte hun opkomst begin jaren 80, in de tijd dat consoles al enige tijd verkrijgbaar waren op de markt. Het werd in eerste instantie ontwikkeld door bedrijven die consoles fabriceerde. Via emulators werd het mogelijk om games van de concurrent te spelen op de eigen gefabriceerde console. Ongeveer midden jaren 90 waren de huishoudelijke PC's snel genoeg om de nieuwere consoles te emuleren.  Tegenwoordig zijn er verschillende consoles te vinden op het internet de meest bekende zetten we hier even op een rijtje.

De meest bekende emulators op een rij

Mame
Met Mame is het mogelijk om arcadegames te spelen op je PC

Cxbx
Een Xbox emulator, helaas nog in een vrij onstabiel.

ZSNES
Een emulator die de Super Nintendo emuleert.

ePSXe
Hiermee is het mogelijk om Playstation games te spelen op je PC

Fusion
Met deze emulator is het mogelijk om Sega games te spelen

Installatie

Het installeren van emulators is nog vrij lastig. Meestal zijn er een aantal bestanden nodig die het mogelijk maken om de games af te spelen. De bestanden die nodig zijn regelen de bios, video, audio, en controllers. Meer informatie over het installeren van een emulator vind je terug op de website van de emulator of in de handleiding die bij de emulator is bijgevoegd.

Links

Hieronder tref je nog een aantal handige links aan waar allerlei soorten emulators zijn terug te vinden, met uitgebreide uitleg over de installatie ervan. Mocht je toch nog tegen problemen aanlopen, of vragen erover hebben dan kun je altijd terecht bij de forums van die websites.

Emulator Zone

NG EMU

Retro Games