Home < PC < PC Gaming
 

Wat is PC gaming?

 
 

PC gaming houdt simpelweg in het spelen van games op een PC. PC gaming bestaat al heel wat jaren en heeft in de loop der jaren ook drastische veranderingen ondergaan, zeker op het gebied van de grafische weergave van pc games.

PC GamingPC gaming kun je zowel in je eentje doen of met meerdere. De meeste pc games bevatten hierom ook een single- en een multiplayer optie. Toen PC games net in opkomst waren, was het echter niet mogelijk om via het internet tegen andere gamers te spelen. Toendertijd beschikte de PC games alleen nog maar over een singleplayer optie. Pas met de komst van de door id Software ontwikkelde game DOOM werd men bekend met het begrip multiplayer. Dit luidde onder andere het begin van een nieuwe generatie gamers en games in. Steeds meer games gingen zich richten op zowel een goede single als multiplayer optie. Vandaag de dag zijn er zelfs PC games die zich alleen maar richten op een goede multiplayer optie, een goed voorbeeld hiervan is World of Warcraft.

Tegenwoordig is de Multiplayer optie zo ongekend populair bij PC games dat er complete toernooien worden gehouden over het internet, waarbij ook vaak prijzen worden weggegeven. Daarnaast is het vandaag de dag zelfs mogelijk om je brood te verdienen met het spelen van games! 

MuisDoorgaans spelen PC gamers hun games op een PC. De games worden bestuurd door gebruik te maken van een toetsenbord en een muis. Bij verschillende genres zijn beide voorwerpen niet meer weg te denken. Zo is bij het first person shooter de muis van essentieel belang om rond te kijken, en precisieschoten af te vuren met de beschikbare wapens, daarnaast wordt het toetsenbord gebruikt om vijandelijk vuur te ontwijken en zich eenvoudig voort te bewegen.

PC gaming biedt ook altijd een goede sfeer, aangezien de graphics vaak van het hoogste niveau is. Dit komt doordat de technologie van de PC in vergelijking met de console veel verder ontwikkeld is. De nieuwste grafische technieken kom je ook meestal in PC games tegen. Daarnaast zorgt de audio in PC games voor een mooie ervaring welke in verschillende modussen beschikbaar is. Dolby Surround, Dolby Digital, DTS, EAX, alle hiervan worden vaak ondersteund door de PC games.

Alle bovengenoemde aspecten zorgen er keer op keer voor dat PC gaming een intense, leuke en spannende ervaring is.