Home < Professioneel Gamen
 

Professioneel Gamen

 
 

Sinds het ontstaan van games zijn er steeds meer gamers bijgekomen die graag een game spelen. Vroeger werd het spelen van games nog beschouwd als iets dat alleen werd gedaan door nerds met een bril bestaande uit twee grote jampot glazen, die uur na uur, dag na dag verspilde aan het staren naar een beeldscherm op een donkere zolderkamer. Vandaag de dag is gamen echter een zeer populair tijdverdrijf. Steeds meer jongeren, maar ook ouderen nemen er deel aan.

World Cyber GamesIn de loop der jaren is vooral ook het multiplayer aspect van games uitgegroeid tot een waar fenomeen. De 'ach het is maar een spelletje' gedachte is heden ten dage totaal niet meer het geval. Er worden dagelijks online competies gehouden waarin de beste gamers ter wereld het tegen elkaar opnemen. Hierdoor is er een compleet nieuwe tak van sport ontstaan, namelijk de e-sport. En de sport groeit dagelijks, men begon met een aantal tournamenten, tegenwoordig worden er verscheidene grote tournamenten per jaar gehouden waar ook grote bedragen te winnen zijn. Hierdoor hebben sommige gamers van hun hobby hun beroep gemaakt en reizen stad en land af opzoek naar nieuwe tournamenten om aan deel te nemen. Onlangs is zelfs ook het eerste e-sport kanaal opgezet waar gamers thuis de meest belangrijke tournamenten kunnen volgen via de televisie.

World Cyber GamesJa, vandaag de dag is het spelen van games niet meer weg te denken uit de samenleving. Misschien wil jij als gamer, of je nu net bent begonnen of het al wat langer doet, ook wel van je hobby je carriére maken!

Vandaar dat wij van New Gamers deze rubriek hebben aangemaakt met een aantal subcategorieen waarin duidelijk wordt uitgelegd wat gamen op professioneel gebied nou exact inhoudt. Hopelijk kun je met behulp van deze informatie je eerste stappen zetten in de professionele wereld van de e-sports, en wie weet ben jij over een aantal jaar ook wel een professionele beroepsgamer!

Met de komst van games zijn door de jaren heen ook verscheidene lanparties ontstaan. Vandaag de dag zijn er genoeg lanparties die je als gamer kunt bezoeken. Voor meer informatie erover kun je hier terecht.

Lanparties en tournamenten gaan vaak hand in hand met elkaar. Tegenwoordig is er een groot aanbod aan verschillende tournamenten waar zowel amateurs als professionals aan deel kunnen nemen.

Wat is er nou mooier als van je hobby je beroep te kunnen maken. Sommige professionele gamers hebben dat gedaan en verdienen genoeg geld om ervan te leven. Misschien wil jij ook zo een toekomst?