Home < Professioneel Gamen < Beroep
 

Gamen als beroep

 
 

John Tegenwoordig is het spelen van games zo populair geworden dat er een complete sport van is gemaakt. Er worden jaarlijks verschillende tournamenten gehouden waar gamers aan deel kunnen nemen. Veel gamers hebben nu ook van hun hobby hun beroep gemaakt, waarbij ze hun eigen sponsors, managers, en teamgenoten hebben. In sommige gevallen krijgen de gamers zelfs hun eigen serie van producten op het gebied van kleding, software hardware en andere zaken. Lijkt het jou ook wat om wereldbekend te zijn, prijzen te winnen en alom faam te verdienen? Misschien is pro-gamer worden dan ook wel iets voor jou!

Hoe te beginnen?

Uiteraard wordt je niet zomaar even een pro-gamer. Het eerste wat het gaat kosten is tijd, en veel tijd. Maar om te beginnen is het handig om eerst even een kijkje te nemen naar welke games er allemaal gespeeld worden op de verschillende tournamenten. Als je eenmaal een game hebt gezien die jij ook leuk vind om te spelen dan wordt het tijd om je erin te verdiepen.

Oefening baart kunst, en zo is het ook gesteld met gamen. Ten eerste is het handig om een game van binnen en van buiten te kennen, zeker als het om de multiplayeroptie gaat. Speel eerst een paar potjes zonder offline om bekend te worden met de arena's, banen, wapens en andere aspecten. Dan kun je voorzichtig een stap wagen in de online wereld. Het is handig om tegen mensen te spelen die net iets beter zijn dan jou, dit is de manier om beter te worden zonder gefrustreerd te raken.

Pro-gamer als beroep

Sander Na een bepaalde periode, dit is voor iedereen verschillend, kun je besluiten om aan online wedstrijden mee te doen. Hiervoor moet je je uiteraard wel eerst even inschrijven bij de organisatie die de wedstrijden organiseerd. (Dit kun je meestal doen op de website zelf) Vanaf dat moment sta je dan officieel ingeschreven en kun je ook punten verdienen, probeer aan zoveel mogelijk wedstrijden deel te nemen aangezien dit zich ook weer omzet in ervaringen en je skills gaan hierdoor ook omhoog. Naarmate je beter wordt zul je zien dat je ook steeds hogere plaatsen bereikt in de ranglijsten. Voor je het weet reis ook jij de halve wereld rond en neemt deel aan de meest gerespecteerde en populaire tournamenten, waarbij prachtige prijzen voor het grijpen liggen!

Het leven als pro-gamer

Girl Gamer Er zijn echter ook wat kanttekeningen die geplaatst moeten worden bij het leven als een pro-gamer. Ten eerste slokt het veel van je tijd op, dus je kunt dit als je jong bent het beste even overleggen met je ouders, en anders is het beter om te doen als je je diploma al op zak hebt. Ander iets is dat je contstant moet blijven trainen, want niet alles gaat automatisch als je eenmaal op topniveau speelt. Hierbij moet je ook goed oppassen dat je geen klachten oploopt, zoals bijvoorbeeld RSI. Daarnaast moet je ook bereid zijn om contstant de wereld af te reizen op zoek naar nieuwe tournamenten om deel aan te nemen, dus waarschijnlijk zie je je familie niet veel. Tenslotte bestaat er ook natuurlijk altijd een groot risico dat je een tournament verliest aangezien je niet de enige deelnemer bent. Hierdoor kan je soms dus naast de pot pissen!

Dus net zoals met alles geldt ook hierbij "Bezint eer ge begint!"