Home < Professioneel Gamen < Lanparties
 

Wat zijn lanparties?

 
 

Lanparties zijn in de loop der jaren een bekend fenomeen geworden onder gamers. Tegenwoordig zijn er verschillende lanparties die overal ter wereld worden gehouden. De lanparties verschillen op het gebied van grootte, games die er gespeeld worden, en prijzen die er gewonnen kunnen worden. Maar voordat we hier dieper op in gaan is het misschien handig om eerst even uit te leggen wat een lanparty nu precies inhoudt.

Wat is een lanparty?

LanpartyEen lanparty is in feite een verzameling van mensen die het tegen elkaar opnemen in games. Hiervoor maken ze gebruik van een netwerk van computers die aan elkaar gekoppeld zijn. Dit wordt een lan genoemd, vandaar ook de naam lanparty. Doorgaans wordt het spelen van games op een lanparty ook wel 'lannen' genoemd. Lanparties varieren van vrij klein tot zeer groot. Sommige houden lanparties gewoon bij vrienden thuis, waarbij iedereen zijn eigen computer meeneemt. Deze worden dan vervolgens aan elkaar gekoppeld, en dan kan het 'lannen' beginnen.

Tournamenten

LanpartyDoordat gamen steeds populairder wordt werden er ook steeds meer online tournamenten georganiseerd, en uiteindelijk werden er ook grote lanparties georganiseerd waar allerlei gamers het tegen elkaar opnemen. Hier zijn meestal dan ook prijzen aan gekoppeld. Gamers die van hun hobby hun beroep hebben gemaakt reizen ook stad en land af om deel te nemen aan de verscheidene lanparties die er zijn.

Bij lanparties staat het hebben van plezier altijd centraal, in feite kom je gewoon als een soort club bij elkaar om te doen wat je het liefste doet, het spelen van games. Daarnaast zijn lanparties ook een ideale plaats om nieuwe vrienden te leren kennen, of mensen die je via het internet heb leren kennen eens in het echt te ontmoeten.

De planning van een lanparty

Kleine lanparties vereisen weinig tot geen planning, in tegenstelling tot grote lanparties waar alles van te voren tot in de details wordt  gepland. Meestal duren kleine lanparties ook maar een dag of twee, terwijl grotere lanparties een gehele week in beslag kunnen nemen. Doordat grotere lanparties meerdere dagen in beslag nemen zijn er ook vaak kosten aan verbonden, aangezien er ook eten, drinken en slaapplaatsen beschikbaar worden gesteld. Vaak nemen gamers ook hun eigen eten en drinken mee, hierbij zijn sportdrankjes, energydrankjes en fastfood vaak favoriet.