Home < Professioneel Gamen < Tournamenten
 

Welke tournamenten zijn er beschikbaar?

 
 

Met de komst van multiplayergames in combinatie met het internet, en lanparties zijn er ook langzamerhand allerlei verschillende tournamenten ontstaan waar zowel amateur als professionele gamers aan deel kunnen nemen.

Online en offline tournamenten

CplEr zijn grofweg twee verschillende soorten tournamenten. Tournamenten waar je via het internet, online aan deelneemt. Deze worden ook vaak gebruikt als voorrondes, maar er zijn ook op zichzelf staande tournamenten die geheel online plaatsvinden.

Daarnaast zijn er de tournamenten die op een bepaalde plek in de wereld worden gehouden, deze zijn te vergelijken met een lanparty. Hier komen grote groepen gamers bijeen om het op te nemen tegen elkaar. Vaak zijn er verschillende games waaraan men deel kan nemen, bij sommige games is het vereist om in teamverband te spelen terwijl bij anderen games je juist weer individueel het tegen elkaar opneemt. Soms worden bij dit soort tournamenten eerst online voorrondes gehouden, waarbij iedereen kan proberen een plaats te veroveren bij het daadwerkelijke tournament.

De beschikbare tournamenten

World Cyber GamesEr zijn zoals al eerder genoemd verschillende tournamenten waar je als gamer aan deel kunt nemen. Hieronder hebben we de meest populaire even op een rij gezet met een link erbij zodat je gelijk even kunt kijken of het interessant voor je is.

Dit zijn enige offline tournamenten 

Cyberathlete Professional League (CPL)
Dit tournament bestaat op dit moment negen jaar, en bevat verschillende wedstrijden waar men deel aan kunt nemen. De Cyberathlete Professional League wordt vaak ook afgekort tot CPL.

Electronic Sports World Cup (ESWC)
De ESWC zorgt ervoor dat de beste gamers ter wereld het tegen elkaar kunnen opnemen in verschillende games

World Cyber Games (WCG)
De WCG is het grootste tournament ter wereld en wordt één keer per jaar gehouden. De prijzen die je hier kunt winnen zijn dan ook gigantisch!

Dit zijn enkele online tournamenten

Electronic Sports League (ESL)
De ESL biedt verschillende tournamenten aan. Er is voor bijna elke game wel een tournament beschikbaar.

Clanbase
Clanbase organiseert al jaren online tournamenten, meestal voor de populaire first person shooters, zoals Quake, Half-life, en DOOM.