Geschiedenis van de Games

Games, de gamesindustrie, digitale helden, de makers achter games, allemaal hebben ze één ding gemeen. Ze dragen bij aan de geschiedenis en het ontstaan van games. In deze sectie van de website besteden we aandacht aan de geschiedenis van de games.

Zo beginnen we met een tijdlijn over videogames waar precies alle belangrijke gebeurtenissen in beschreven staan. Uiteraard worden toonaangevende games ook door een team van personen ontwikkeld. We kijken ook naar welke personen een grote invloed hebben gehad op de gamesindustrie. Daarnaast zijn er naast die personen ook digitale helden, helden die bij menig gamer een plaatsje in hun hart hebben veroverd. Als laatste werpen we een blik op de grote spelers op de markt van games. Welke bedrijven stonden nou aan het begin van het gamestijdperk, en zijn die bedrijven veel veranderd?
Videogames
Korte introductie waarin we zien hoe populair videogames nou werkelijk zijn, en een korte blik op waar het allemaal begon.

Developers
Allerlei informatie over de meest bekende en gerespecteerde developers in de gamesindustrie.

Digitale Helden
Iedereen heeft wel een favoriet gamekarakter, wij bespreken hier de meest populaire personages. Misschien zit die van jou er ook wel bij?

Gamesindustrie
Welke bedrijven hebben hun steentje bijgedragen aan de geschiedenis van de games? Hoe zijn ze begonnen? Je leest het hier!