PC Gaming

De PC draait alweer heel wat jaartjes mee en heeft ondertussen een geheel eigen(wijze) reputatie opgebouwd op het vlak van gamen en games.

Met de komst van de PC heeft ook het aspect van online gamen een enorme stap voorwaarts gemaakt. Vandaag de dag is het heel normaal om een server te joinen waar reeds duizenden andere gamers op zitten en samen met hun gevechten aan te gaan tegen virtuele monsters, te zoeken naar verloren schatten, en moeilijke missies succesvol te voltooien.

Naast dit biedt de PC ook een unieke game ervaring, zeker omdat het altijd de nieuwste snufjes biedt op het gebied van gamen. Grafische pracht en praal, realistische physics, angstaanjagend goede kunstmatige intelligentie, en sfeervolle muziek is niet meer weg te denken. Maar wat komt er allemaal om de hoek kijken bij de PC als game platform? Je vindt het hier allemaal terug, en voor het gemak hebben we het allemaal even ingedeeld in rubrieken.

Wat houdt PC gaming nou eigenlijk in? Hoe populair is het? Wat zijn de voordelen ervan? Werkt het heel anders dan console gaming? Hier vindt je de antwoorden op al je vragen over PC gaming!

Multiplayer

De Multiplayer optie bij PC Games kwam in het begin van de jaren 90 echt goed op gang. Vandaag de dag is het niet meer weg te denken uit het dagelijks leven van een PC Gamer!

Downloads

Vandaag de dag zijn er ontzettend veel extra’s die je kunt downloaden voor je favoriete games. Maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk? En waar vind je deze downloads dan?

Emulators

Dankzij emulators is het voor PC gamers ook mogelijk om verscheidene console games te spelen op een PC. De console game wordt als het ware gesimuleerd door de PC. Maar wat komt hier allemaal bij kijken? Je leest het hier!

PC vs Console
De eeuwige strijd tussen goed en kwaad. Iets wat we ook terug vinden tussen de PC en de consoles. Welke is nu eigenlijk beter? Lees het hier en kies vervolgens zelf welk platform jou voorkeur heeft.